Pakollinen lomanhehkutuspäivitys

Aah, mikä ihana vapaus! Koulu päättyi virallisesti ja nyt olen saanut nauttia ansaittua kesälomaani Suomessa (päättyy huomenna kun työt alkavat). Aurinko on paistanut täydeltä terältä ja lämpöä on riittänyt.

On jännä nähdä kuinka nopeasti kaupunki muuttuu. Olen ollut poissa vain muutaman kuukauden pääkaupunkiseudulta ja jo nyt ne on kasanneet maailmanpyörän Skattalle! Samalla tavalla kotikulmani ovat muuttuneet kun kauppoja on rakennettu lisää.

Ihmismieli tottuu nopeasti näihin muutoksiin, sen sain huomata kun muut eivät oikein ymmärtäneet päivittelyäni näistä (minulle) suurista muutoksista. Toisaalta samalla tavallahan minäkin olen nopeasti sopeutunut Tukholmaan (ja sen ruuhka-ajan kaaokseen).

Huomenna alkavat työt tuovat myös mukanaan tenttilukemisen. Päätin jo toukokuussa, että aion lukea koko kesän tentteihini, jotta läpäisisin ne heti elokuussa. Tässä on toki kannustimena se pieni pelko, että jos en pääse niistä nyt läpi, niin tammikuussa 2015 alkaa olla kuumottavat paikat, sillä ne pitäisi olla suoritettuna jos haluan jatkaa opintojani kolmosterminillä.

Eihän biokemian, histologian ja solubiologian lukeminen olleet minun ensisijaiset suunnitelmat tälle kesälle, mutta eivät ne ainakaan kesän laatua huononna. Samaan aikaan kun muut unohtavat ne onnellisesti, niin minä otan haltuuni ne asiat kunnolla. Vaikka lääkärinä en tarvitsekaan älyttömän paljoa biokemiaa, niin ei siitä ainakaan ole haittaa että opettelen kirjan ulkoa (tentissä pitää siis osata se kirja OIKEASTI ulkoa...).

Lukeminen tuo kesääni tiettyä struktuuria työn ohelle. Työni tapahtuu yöaikaan, niin vapaa-päivinä voisi olla vaikea saada säännöllistä rytmiä (tai kuulemma palautettua unirytmiä). Nyt kun minun täytyy pakottaa itseni tsemppaamaan kunnolla ja treenata sitä kuuluisaa istumalihaksistoa, niin tulee siinä samassa huolehdittua että normaali elämänrytmi pysyy yllä eikä yökköily jää päälle.

Toki kesääni kuuluu muutakin. Olen ilmoittautunut Stockholm Tunnel Runiin, joten se vaatii treenaamista (varsinkin kun tämmöisestä sohvaperunasta on kyse). Lisäksi edessä on muutto (sain opiskelija-asunnon), niin sekin vaatii valmisteluja. Edessä on monenmonta lenkkiä ja reissua Ikealle himoitsemaan huonekaluja. Aion myös tutustua paremmin kotikaupunkini upeisiin rantoihin ja nähtävyyksiin. Haaveissani olisi mennä saaristoveneellä tutustumaan Tukholman kauniiseen saaristoon ja Drottningholmin linnaan. Myös Vasa-museet, Skansen ja Gröna Lund ovat ehdottomasti nähtävien kohteiden listallani. Aika näyttää paljonko ehdin kesällä nähdä, sillä tarkoituksena olisi myös viettää aikaa Suomessa.

Tänään katsellessani sivusilmällä Ruotsin kuningasperheen uusimman tulokkaan kastetilaisuutta tunsin ylpeyttä siitä että ymmärsin pääpiirteittäin kaiken mitä siinä sanottiin (ilman tekstitystä). Tämmöiset hetket kohottavat itseluottamusta, sillä tuntuu mahtavalta että kieli alkaa olla jo enemmän hallinnassa (vaikkakin vielä tarvitaan paaaaaljon työtä).

Kaiken kaikkiaan tästä tulee aivan mielettömän upea kesä. Sellainen aavistus minulla on. Lisäksi ulkona oleva auringonpaiste vahvistaa tämän.

Ihanaa!

Kommentit

  1. Kesä kuvatuilla tavoilla ei mene hukkaan. Toivottavasti muutto menee kaikilta osin putkeen myös säiden osalta.

    VastaaPoista
  2. Moi. Ovatko oppikirjasi enimmäkseen englanniksi? Tehdäänkö tentit kuitenkin ruotsiksi? Alussa on varmaan ollut vaikeaa päästä kärryille ruotsinkielisessä koulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juu, enimmäkseen englanniksi mutta kyllä joitain ruotsinkielisiäkin löytyy. Tentit ovat kaikki ruotsiksi, mutta apuna saa käyttää sanakirjaa (ja joidenkin lähteiden mukaan saa vastata englanniksi). Tentit on oikeastaan yllättävän helppoja tehdä ruotsiksi sillä kuitenkin kaikki luennot yms ovat sillä kielellä :). Toki sitä välillä on tullut arvottua että mitäköhän tämäkin sana tarkoittaa...

      Kieleen pääsee yllättävän nopeasti kiinni, parissa kuukaudessa. Tärkeintä on se että on itselleen armollinen eikä oleta että kieltä täytyy osata täydellisesti, vaan uskaltaa puhua rohkeasti. Kyllä kanssaihmiset yleensä ymmärtävät ja auttavat korjaamaan kielivirheitä. Lisäksi kun ympäristössä kuulee vain sitä ruotsia, niin kai se jotenkin sinne aivohin sujahtaa :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)