Juhannustaikoja ja raekuuroja

Juhannuksena kuuluisi perinteisesti laittaa seitsemän (tai yhdeksän) kukkaa tyynyn alle, juosta alasti peltojen poikki ja tuijotella kaivoihin. Yö on yötön ja makkaraa saa grillata auringon paisteessa samalla kuin mökin puusauna on lämpeämässä ja hiukset ovat vielä märät uimareissun jäljiltä.

Suomen sää oli aivan eri mieltä kanssani tästä. Vesisade ja pirtsakka raekuuro sopivat luonnon mielestä paljon paremmin keskikesän juhlaan kuin kaipaamani aurinko ja lämpö. Juhannustaiat jäivät myös väliin, eikä pahemmin tullut kaivoja katseltua, kaupungissa kun se ei oikein onnistu (tai saa syytteen sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta). Sen sijaan vietin juhannuksen töissä, aivan kuten viime vuonnakin. Töissä on oikeasti mukava olla juhannuksena. Rytmi on usein rauhallisempi, bussit melkein tyhjiä ja eipähän tarvitse miettiä säätäkään!

Sateinen sää on saanut minut haikailemaan matkasta aurinkoon ja lämpöön. Espanjan aurinkoiset rannat ja lämpö kieltämättä alkavat houkuttaa, kun elohopean korvike tuntuu jämähtäneen sinne +10 celsiusasteeseen eikä aurinkoa näe kuin yöllä yövuorojen aikaan. Pieni viikonloppumatka ei olisi edes kovin kallis, kun katselin matkatoimistojen sivuja. Ainoana ongelmana on että muuttoon kuluu iso osa kesän suunnitellusta budjetista ja kesä sujuu aikalailla työn ja oppikirjojen merkeissä. Tämän lisäksi olisi ehdittävä käydä Suomessakin ja nähdä sukulaisia ja ystäviä kun nyt kesällä on aikaa.

Lentokentillä vietetty aika ei ole missään nimessä lompakkoystävällistä, sillä siellä saa itselleen aivan valtavan matkakuumeen. Kun etsii oman koneensa lähtöporttia, niin bongaa lentoja mitä ihanimmilta kuulostaviin kohteisiin. Samalla tavalla siihen vapauden tunteeseen, mikä seuraa siitä että tietää olevansa lomalla. Lentämisen huonona puolena toki on sen valtavat päästöt, se ei ole todellakaan mitään ympäristöystävällistä...

Ehkäpä täytyy budjettimatkailla joku viikonloppu ja mennä Tukholmassa rannalle ja kiertää nähtävyyksiä. Tai sitten vaan mennä kuntosalin saunaan jos aurinko ei paljastu. Siellä ainakin saa hien pintaan ja on lämmin.

Kommentit

  1. Suomen kesä on synonyymi sanoille huono rekikeli. Mielikuvamatkailu ei onneksi maksa mitään.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Utelen sulta vielä tuosta hakuprosessista... Osallistuitko pääsykokeisiin vai pääsitkö sisään pelkästään papereilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ihan papereilla, täällä kun ei ole pääsykoetta varsinaisesti ole. Tarkemmin kirjoittelin tästä tekstin Ne tekee töitä sen eteen (huhtikuu?) kommenttiin :)

      Poista
  3. Moi! Oon kanssa todennäköisesti alottamassa läkarprogrammetin Karolinskassa nyt syksyllä, ja olis kiva kuulla enemmänkin miten kaikki käytännön asiat erityisesti Ruotsiin muuton kanssa sujuu :) Jos et välttämättä tahdo alkaa selittämään kaikesta juurta jaksaen ihan blogin puolella, niin olis todella kiva jos viitsisit meilailla osotteeseen vaukke@hotmail.com :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tervetuloa! Teille uusille tulokkaille ollaankin suunniteltu jo paljon kaikkea kivaa (mm. omista fuksiaisista KI:n fuksiaisten lisäksi on puhuttu). Teen mielelläni listan helpottamaan muuttoa ja asioiden hoitoa, ei ole järkeä että kaikki keksii pyörän uudestaan. Ennen kuin ehdin listaa tehdä, niin neuvon että hanki passi jo nyt jos sitä ei ole. Itse muutin pelkällä henkilökortilla, mikä hankaloitti elämää. Toki suurlähetystöstäkin saa passin mutta se maksaa tuplasti enemmän kuin Suomessa... Passi nopeuttaa huomattavasti ID-kortin saamista (ilman sitä ei pahemmin saa pankkitiliä yms avattua), joten se kannattaa hankkia ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)