Ihminen tarvitsee vain niin paljon tavaraa kuin pystyy kantamaan puuhun

Muuttaminen... Tukholmaan muutto kävi helposti, sain pakattua tavarat puolessatoista päivässä ja ne mahtuivat kahteen matkalaukkuun ja putkikassiin. Nyt kun olen muuttamassa kaupungin sisällä niin tavaraa tuntuu olevan huomattavasti enemmän kuin tänne tullessa. Noiden edellä mainittujen kassien lisäksi tavaraa on neljässä 45l muovilaatikossa ja osa on edelleen pakkaamatta. Kuka kumma on näin paljon tavaraa soluttanut kämppääni? Enkä edes omista huonekaluja (yhden petauspatjan kyllä)...

Tavaravuori tulee vielä kasvamaan ensi viikolla kun teen elämysmatkan Suur-Tukholman suomalaisimpaan kuntaan Huddingeen. Ikealta tulee mukaan huonekaluja ja keittiötilpehööriä. Tänään sieltä kotiin palatessani mietin kiitollisena sitä että tulen saamaan apua muutossa eikä tavaroita tarvitse muuttaa itsekseen. Selkäni ei ikinä kestäisi sitä (tai hermot).

Tukholmassa tuntuu olevan muuttokausi. Tukholman suomalaisista kavereistani yli puolet muuttaa nyt kesä-heinäkuussa Tukholman sisällä. Toisilta on saanut vertaistukea kun Ikea-katalogi alkaa ahdistaa ja sopivia verhoja tai mattoa ei tunnu löytyvän. First world problems, tiedän.

Kaiken muuttohässäkän keskellä olen alkanut miettiä että kuinka paljon tavaraa sitä ihminen oikein tarvitsee? Olen ollut aina tavarahamsteri, tiedän sen. En osaa luopua tavarasta, jokaisella esineellä tai piirroksella on oma tarinansa. Kuitenkaan mielestäni minulla ei ole liiaksi tavaraa, siitä olen varma. Tarvitsen kaikkia tavaroitani. Silti oli hätkähdyttävää tajuta paljonko tavaraa on ehtinyt kertyä alle puolessa vuodessa tänne, kun suurimman osan tavaroistani olen kuitenkin jättänyt Suomeen kotiin.

Tuleepahan ainakin harjoiteltua ergonomista toimintaa ja saatua kunnon lihastreeni kun ensi viikolla on muuttopäivä :)


Kommentit

  1. Onkohan nämä tosiseikat tavaramäärästä ja Ikea helvetistä kerrottu muuttoapulaisille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, sillä kysyttäessä mahtuuko ne autoon vastasin että mahtuvat. Ja kyllähän ne sinne tulevat mahtumaan hyvin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)