Voihan perunamuussi!

Suomen kouluruoasta kuulee usein valitettavan. Kuinka se on kamalaa tai maksaa paljon. Korkeakouluopiskelijoille kouluruoka maksaa 2,60 € (tai keitto oli vanhassa oppilaitoksessani 2,10), mikä ei ole mikään paha hinta, varsinkin kun ruoka on myös hyvää ja monipuolista.

Ruotsissa sanaa opiskelijaruoka ei tunneta. Täällä kun puhe kääntyy kouluruokaan niin ihmiset puhuvat mitä heilla on mukana (matlåda), sillä kouluruoka maksaa hieman yli 80 kruunua (eli reilut 9 euroa). Summa tuntuu käsittämättömältä, varsinkin kun on tottunut edulliseen kotimaiseen kouluruokaan. Tämän vuoksi moni valmistaa ruoan itse kotona tai käy ostamassa kaupasta /koulun kahvilasta erilaisia salaatteja/leipiä yms.

Kun Suomessa jonotetaan ruokalinjastossa pahimmillaan puoli tuntia että saa ruoan, niin Ruotsissa joutuu jonottamaan mikrolle pahimmillaan saman ajan jos kaikki mikrot eivät ole toiminnassa. Toisaalta jos osaa taktikoida ja lämmittää ruokansa jossain toisessa rakennuksessa, niin voi saada ruoan jääkaapista syöntikuntoon viidessä minuutissa!

Karolinskassa opiskelu on saanut minut miettimäät ruoanlaittoa tarkemmin. Täytyy miettiä millainen ruoka säilyy pakastettaessa hyvin (teen siis isoja määriä ruokaa kerralla, niin se on paljon edullisempaa eikä vie aikaakaan paljoa) ja kuinka monta ateriaa siitä saa (eli mahtuuko kaikki matlådat pakastinlokerooni). Ruoanlaitto tuntuu palkitsevalta kun tietää että nyt on monen päivä ruoat valmiina eikä tarvitse miettiä että mitä sitä söisi tänään, olikohan Hemköpissa jotain tarjouksessa?

Nyt vaan ruokataukoa odotellessa, tänään ruokana on perunamuusia ja lihapullia...


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)