Duggduggdugga!

Dugga. Kyseinen ruotsin sana kuulostaa kauniilta, jokseenkin pehmeältä ja hauskalta sanoa. Dugga, se liike mikä kielen täytyy tehdä suussa, onko tämä puheterapeuttien unelmasana? Vaiko onko dugga jotain ruokaa? Tyyny?

Todellisuudessa dugga on kaukana näistä kaikista. Dugga tarkoittaa tenttiä, ja semmoinen meillä on edessä tulevana maanantaina.

Tenttiohjeita lukiessa tulee mieleen ylioppilaskirjoitukset hyvinkin elävästi (vaikkakin niistä on aikaa jo muutama vuosi). Kuinka paikat on arvottu, optiset lomakkeet monivalintakysymyksineen ja stressi siitä ehtiikö paikalle ajoissa, entä jos julkinen liikenne päättää pettää juuri sinä päivänä? Toisaalta samalla muistaa sen voittajafiiliksen kun palauttaa paperin ja tietää tehneensä kaiken mitä voi ja että nyt on (toivottavasti) hyvä arvosana tulossa ja koe takana.

Ensimmäisessä duggassa (professorin huomautus: dugga ei ole tentti, tentti on vain kevään ja syksyn lopussa) 20 pistettä 30:stä on monivalintakysymyksiä, loput avoimia. Ei kuulosta pahalta. Lisäksi kun aiheena on solubiologia ja embryologia, joita ollaan opiskeltu hyvin samalla tasolla kuin lukio (tietenkin hieman syventäen) niin stressi on turhaa!

Varsinkin kun vastuuopettaja ilmoitti kurssillemme että jotta voi osata ja ymmärtää DNA:n täytyy osata suomea. Eiköhän se tentti siis mene läpi :)

Kommentit

  1. Aukeaisiko ura arpaonnella, jos osaa tilastomatematiikkaa. Vai täytyisikö joka tapauksessa lukea tentteihin, jos tarjolla on monivalintaa.

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta tentteihin täytyy lukea! Vaikka ne ovatkin monivalintaa, niin ei niistä läpi pääse lukematta. Ja jos lääkäriksi aikoo tulla niin silloinhan opiskellaan elämää varten ja siinä sivussa duggia ja tenttejä tehdään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)