Kuninkaallista menoa ja politikointia

Ei, en aio kommentoida tässä päivityksessäni eduskuntavaaleja suuntaan tai toiseen. Olen blogiani perustaessa päättänyt että tämä on täysin politiikasta vapaa alue. Enkä myöskään aio kommentoida Ruotsin hovia tai tulevia häitäkään. Sen sijaan sukellan syvälle historiaan ja Ranskan vallankumoukseen.

Takana on ollut monia hyvin lyhyeksi jääneitä yöunia. En suinkaan ole kärsinyt unettomuudesta, vaan ylitsepursuavasta TEE-listastani... Listalle on mahtunut muutama työvuoro vanhainkodissa, introgasquen jatkot, hyviä hetkiä ystävien parissa, GOT... Myöskin semmoinen pieni kohta kuin spexi ja lavasteet on päässyt listalleni.

Viime viikonloppu meni rakentaen lavasteita spexiin. Tämäkin olisin toki voinut tehdä aiemmin, mutta jotenkin vain dekormötejen päälle sijoittui muita kiireellisiä asioita tai muita spexin tapaamisia. Ja jotenkin sitä vain tuntui että kyllähän ensi viikollakin ehtii... (kuuluisat viimeiset sanat). Onneksi auttavia käsipareja ilmestyi kuin vettä Saharasta ja lavasteet saatiin kuin saatiinkin valmiiksi. Niitä katsoessa tuntee kirjaimellisesti sen kuinka niiden eteen on vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä (tai no, ainakin kahta ensimmäistä).

Varma merkki keväästä on Corpus Karrollinan spexi. Se kuuluu kevääseen kuten muuttolintujen paluu, voikukat ja ensimmäinen jäätelöannos ulkona auringossa. Tänä keväänä tarjolla on täysi kattaus päätöntä menoa Ranskan hovissa. Kuningatar Marie Antoinette aikoo järjestää alamaisilleen kakkukestit kamarineitonsa Miserien avulla. Kuitenkin matkaan tulee muutamia mutkia kun kapinalliset Napoleon ja Olympe panevat kapuloita rattaisiin... Luvassa on pari tuntia naurua, loistavaa teatteria, politiikkaa ja tietysti myös musiikkia!

Ensi-ilta on lähestynyt kovaa tahtia, ja tänään kulttuurinjanoiset palkitaan kun kahdeksanhenkinen ensemble astuu lavalle ensimmäistä kertaa. Itse työskentelen jälleen kulisseissa, vetelemässä naruja eikun siis... :)

Lavantakana työskentely on suuri intohimoni. Se jännitys jonka voi aistia hetki ennen esityksen alkua on kutkuttavan ihana. Samoin esityksen päätyttyä tuleva helpotus on mahtava. Jotenkin kaihoisaa tosin on, että jo lauantaina joudun luopumaan tästä projektista, kun viimeinenkin esitys on saatu päätökseen. Sitä joutuu sitten odottamaan syksyyn asti että Flix polkaistaan käyntiin.

Muttamutta... Käykäähän katsomassa traileri ja varatkaahan liput jos täälläpäin satutte liikkumaan. Ette kadu sitä!

https://www.youtube.com/watch?v=zO3-hxP0UK4

Med alla kärlek

//Villasukkaprinsessa

Kommentit

  1. Kovaa menoa Pohjolan Pariisissa. Kovasti näytti Marie Antoinette mieheltä. Nälkä, mikseivät syö leivonnaisia...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)