Yöelämää ja auringonpaistetta

Kuluneen kahden kuukauden aikana vuorokausirytmini on muistuttanut lähinnä jonkin yöeläimen rytmiä. Illan saapuessa ja muiden mennessä nukkumaan niin minä olen virkeimmilläni ja ihailemassa auringonlaskua työpaikan ikkunoista. Naapureitani en ole tavannut kuin vain muutaman, sillä liikumme aivan eri aikoihin.

Yöhoitajan työ on aivan mahtavaa, yöaikaan on helppo valvoa (paljon helpompi kuin herätä aamulla klo 4.30). Kuitenkin siinä on myös omat varjopuolensa. Sosiaalinen elämä on vaikeaa, kun perhe ja ystävät elävät eri rytmissä. Tenttiin lukeminen on hiukan hankalaa, kun päivällä pitää nukkua että yöllä jaksaa. Auringosta ei pääse nauttimaan.

Kuitenkin työn positiiviset puolet vievät voiton. Saan pitkät vapaat joilla ehdin nähdä sukulaisiani, perhettä ja ystäviä. Vapaapäivinä saan nauttia auringosta (oli muuten ihana käydä Suomessa kun siellä on ihanat helteet ja aurinko helottaa täydeltä taivaalta). Biokemiaa yms ehtii lukea pendelissä matkalla töihin ja vapailla. Lisäksi yötyö antaa aivan erilaista varmuutta. Yöllä kun vastaat osastostasi ja asukkaistasi yksin.

Olin Suomessa viime viikolla. Tukholmassakin on helteitä, mutta laivasta Suomeen astuessa ymmärsin että mikään ei voi vetää vertoja niille helteille mistä Suomessa nautitaan. Se kaunis auringonpaiste ja ihana lämpö...! Tokihan kaikki eivät tästä ole samaa mieltä, mutta näin yötyöläisen näkökulmasta helteet vapailla on unelmaa :D! Laivamatkakin oli tavallista ihanampi kun sai istua aurinkokannella ja ihastella saaristoa.

Kesä on mennyt todella nopeasti. Tai siis kyllähän vielä kesää on runsaasti jäljellä (tämän lauseen kirjoitettuani päässä alkoi soida Mamban eräs laulu...), mutta tuntuu uskomattomalta että on heinäkuun loppu... Minne aika on oikein ehtinyt kadota? Onnekseni voin todeta että en laatinut kesäksi mitään must do -listaa. Voisi muuten tulla meinaan kiire totetuttaa se ;D. Loppukesä sujuu sopivasti lukien tentteihin, tehden töitä, matkaillen (Gotlanti kutsuu) ja kuunnellen Cheekiä livenä (Olympistadion....!). Tämän lisäksi aion ehdottomasti käydä uimassa, ottaa aurinkoa ja tehdä puistopiknikkejä.

Eiköhän siinä ole ihan riittävästi ohjelmaa?

Niin, blogi löytyy nyt myös Facebookista! https://www.facebook.com/ajatuksiavillasukissa





Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)