Suomikiertue

Pääsiäinen. Loma. Vapaa-aika. Vaiko sittenkin självstudier, Biochemistry ja opiskelut? Lukujärjestykseen merkitty viikon luentovapaa aika on käsillä.

Itselläni vapaa (tai "vapaa") sujuu sujuvasti Suomessa. Samaan aikaan kun tutustun biokemian ihmeelliseen maailmaan (spexiviikolla ei kirjaan ehtinyt tarttua) niin saan nauttia Suomen auringosta, perheestä, sukulaisista ja kaikesta muusta mukavasta.

Tuntuu jännältä olla näin pitkä aika Suomessa. Kaupoissa osaa asioida sujuvasti (ei tarvitse tapella itsepalveluautomaattien kanssa), julkisissa ei tunnu että koko maailma on samaan aikaan liikkeellä ja saa lukea suomenkielisiä lehtiä. Samaan aikaan tuntuu jännältä kun ei puhukaan ruotsia ja jotkin sanonnat ovat hakusessa, kun on juuri oppinut ne ruotsiksi.

Biokemian lukeminen, tuo opiskelijan arjen peruspilari. Jotta loma ei tuntuisi liian lomalta, jotta tavallinen arjen rytmi ei unohtuisi. Toukokuun alussa oleva dugga lähestyy huimaa vauhtia joten lomalla on oikeastaan parasta aikaa lukea. Edellisellä viikolla kaikki aika sujui teatterilla spexin parissa tai sitten hiilihydraattilabraan valmistautuessa, joten eipä sitä silloin edes oikeastaan ehtinyt lukea. Onneksi lomalla on hyvä aika kiriä muut kiinni :)!

Jotta Suomikiertue olisi riittävä, täytyy siihen kuulua suomalaiset herkut. En ole koskaan ollut mämmin suurin ystävä, joten se korvataan jäätelöllä. Oli suurta juhlaa mennä Prisman jäätelöosastolle, jossa on iso hyllyrivi täynnä irtojäätelöä. Ruotsissa ei kaupoissa ole paljoakaan irtojäätelövaihtoehtoja (tai ylipäätään jäätelöjä), joten tuntui mahtavalta kun saattoi pohtia kauan minkä jäätelön söisi. Päädyin lopulta herkulliseen valkosuklaa-salmiakkijäätelöön, paljon parempaa kuin mämmi!

Vastapainoksi kaikille Suomi-herkuille valmistin kotona perinteistä ruotsalaista mutakakkua, tosin lisäten siihen vaahtokarkkeja.


Hauskaa pääsiäistä kaikille!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)