Vaikea tehtävä

Tämän viikon teemana on siivoaminen. Olen saanut nauttia tästä ihmeellisestä asiasta oikein olan takaa (juuri äsken sain kotoluolanikin kiiltäväksi). Toisille varma kevään merkki on se kun ei tarvitse enää pitää toppatakkia, minä kuulen kevään kannuksien äänet kun huomaan innostuvani siivoamisesta. Oli se sitten kaappien siivoaminen, ikkunoiden peseminen tai yleissiivous.

Koti-Suomessa en kyllä innostunut siivoamisesta. Olen useammankin kerran kotona käynyt tiukkasävyiset neuvottelut siitä että onko tänään siivouspäivä vai ei. Olen varma että kotona ollaan ylpeitä kun selviää minun uusi siivousintoni (jota edes MF:n saunatilojen luuttuaminen ei saanut sammumaan).

MF:n Bastufixardag ja minun jalat

Siivoamisen lisäksi olen tehnyt myös jotain muuta ennenkuulumatonta. Olen liikkunut tässä viikon aikana varmasti yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä... Liikuntamahdollisuuksia on auliisti tarjonneet niin SL kuin naapurinikin. Viime lauantai oli oikea teholiikuntapäivä, sain kunnon maratonjuoksuharjoituksen juoksemalla bussiin, sieltä metroon ja metrosta vielä pendeliin... Oli aika tiukka veto, varsinkin kun miettii että en IKINÄ juokse vapaaehtoisesti (hei, asun Tukholmassa jossa on tiheä vuoroväli eikä tarvitse juosta bussiin!). 

Naapurini ovat tarjonneet mukavaa ja miellyttävää voimaharjoittelua. Asun talon ylimmässä kerroksessa ja minulla on tapana käydä ruokakaupassa vain kerran viikossa. Siksi onkin niin mieltäylentävää kun saan kavuta kaikki portaat näiden nyyttien kanssa kun hissin ovet on taas jätetty auki...


Ongelma oli kuitenkin helppo ratkaista. Kirjoitin kauniin kirjelmän ja laitoin sen hissiin. Eipä muuten ole kertaakaan ollut enää hissin ovet auki enää...

Opiskeluakin on tullut harrastettua, joskaan ei riittävästi. Sain maanantaina selville että en vieläkään päässyt läpi siitä rakasta rakkaamasta tentistäni. Pienten itkupotkuraivareiden jälkeen kokosin itseni ja laadin pomminvarman lukusuunnitelman (josta olen jo nyt jäljessä....IIIKS!!!). Voin valita kahden asian välillä, joko murehdin tenttitulosta tai sitten otan itseäni niskasta kiinni ja alan lukemaan ennenkuulumattoman paljon. Niin paljon että kesäkuussa kirja kasvaa kädestäni. Niin paljon että osaan sen täysin ulkoa (mikä muuten onkin läpipääsyvaatimus... Melkein). Joten tulen täälläkin kiduttamaan teitä kirjoittelemalla b-oxidaatiosta ja sfingomyeliinin ihanuudesta (kuinka kaunis!). Heh, no tai ainakin jotain sinnepäin.

Oli miten oli, nyt on perjantai ja viikonloppu. Pitäkäähän hauskaa immeiset!


Kommentit

  1. Haha, ihana tuo lappu! :D +Hyvä, että toimii.

    VastaaPoista
  2. Seurasiko tästä tentistä jo jotain etenemisesteitä vai saatko yrittää monta kertaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varsinaisesti. Olen siis pitänyt taukoa opinnoista helmikuusta asti. Tuo tentti täytyy olla läpi syksyyn mennessä mikäli mielin jatkaa opintoja. Mutta KI:ssa toki on sääntö että tietty määrä tenttejä/terminejä täytyy olla suoritettuna ennen kuin pääsee jatkaman, eli esim T1 suoritettuna ennen T3 jne :)

      Tenttejä saa yrittää 6 kertaa, tämän jälkeen täytyy anoa lupaa tehdä se uudelleen (yleensä ovat kuulemma suostuvaisia).

      Poista
  3. Huikea heippalappu! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, toivottavasti myös naapurit ovat sitä mieltä :P

      Poista
  4. Moi!
    Olen hakemassa tänä syksyksi Tukholmaan (ja muuallekin Ruotsiin) opiskelemaan. Olet aikaisemmin jossain postauksessa maininnutkin asunnon hankinnasta. Onko asuntotilanne oikeasti niin toivoton, että voi mahdollisesti jäädä kokonaan ilman asuntoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Asunnotta ei kukaan jää (en ole ainakaan KI:llä tähän törmännyt), kunhan ajoissa aloittaa etsinnät ja on valmis tarvittaessa tunnin-puolentoista yhdensuuntaiseen matkaan. Kimppakämppä muiden suomalaisten/aloittavien kanssa on yksi näppärä tapa, sillä isoja asuntoja on tarjolla suhteessa enemmän kuin yksiöitä. Myöskin inneboenden löytyminen on todennäköisempää kuin yksiön.

      Asunto löytyy, mutta prosessi tuottaa harmaita hiuksia ja stressiä. Kuitenkin tilanne on sama kaikille, joten hammasta purren ja Blocketia selaten löytää majapaikan.

      Asunnonetsiminen kannattaa aloittaa jo nyt asettumalla esim Hugen jonoon. Myös kaikki sukulaiset, tutuntutut yms kannattaa kartoittaa. Jos asuntoa lähtee etsimään viime tipassa, niin silloin tilanne voi olla aika epätoivoinen.

      Tsemppiä hakuihin :)

      Poista
  5. Hei

    Halusin kysyy että pääseekö pelkällä pääsykokeella sisään opiskelemaan jos ei oo kauheen hyvät yo paperit? Ja pitikö siis pitkän matikan kurssit olla käytynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ruotsiin ei ole varsinaisesti pääsykoetta, högskoleprovet on hieman eri asia. HP:n tekeminen auttaa, mutta valitettavasti arvosanojen täytyy olla kunnossa jos pelkällä todistuksella hakee. PIL on toki yksi vaihtoehto, mutta se muistaakseni vaatii kohtalaisen hyvää tulosta högskoleprovetista.

      Pitkän matematiikan pakolliset kurssit tulee olla käytynä juu.

      Mutta hei, aina kannattaa yrittää hakea tänne, siinä ei menetä mitään :D! Eri yliopistoissa on eri sisäänpääsyrajat, eli vaikka ovet KI:hin ei aukeaisikaan niin toinen kaupunki voi avata omansa

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)