Unien ihmemaa

Nukkuminen. Se hassu rituaali, jonka aikana ihminen asettuu pitkälleen mahdollisesti painaen päänsä pielukselle ja vetäen vällyn yllensä. Siitä jokaisella on varmasti kokemusta, tälläkin hetkellä joku on suorittamassa tätä toimitusta. Toiset eivät voi saada tarpeekseen tästä, eikä mikään määrä unta tunnu riittävän kun toiset samaan aikaan vetävät duracellpupuina vain muutaman tunnin unilla.

Tämän viikon aikana olen nukkunut äärimmäisen hyvin, keskimäärin 11 tuntia yössä (kyllä, luit aivan oikein). Minulle riittävä unenmäärä, tai ainakin sen alaraja, on noin yhdeksän tuntia. Jollen tätä määrää saa kerättyä kasaan, olen kuin pingispallo, sinkoilen sinne tänne ilman oikeaa päämäärää.

Välillä on vaikea saada nukuttua riittävästi, kun koulutyöt painavat päälle ja täytyy tehdä pitkää päivää. Tai työt painavat päälle. Tai kun tekee yövuoroja. Tämä saattaa heijastua unenlaatuun, jolloin se vähäinenkin uni on huomattavasti levottomampaa kuin tavallisesti.

Unentarve myös vaihtelee jaksoittain, esimerkiksi nyt suuren tentin alla huomaan tarvitsevani enemmän unta kuin aiemmin. Se kun painaa päähänsä painavaa tekstiä vaatii tietenkin myös veronsa. Ehkäpä siksi päiväunet (joita en koskaan halunnut lapsena nukkua) tuntuvatkin luksukselta.

Olen tällä viikolla nähnyt mitä erikoisempia unia. Esimerkiksi päivällä luetut asiat tuntuvat tuppautuvan uniini väkisin. Onneksi niille on myös vastapainoa, sillä tässä yksi yö olin unissani laivalla kavereiden kanssa.

Toki arkeeni mahtuu muutakin kuin nukkuminen ja tenttiin lukeminen. Viime viikolla luonani oli kylässä kaveri Suomesta. Täällä tietenkin oli täysi tohina päällä :). Vierailin myös Uppsalassa männäviikolla. Kiva ja kaunis kaupunki, mutta jostain syystä jäädyn täysin siellä käydessäni. Ei se nyt niiiiiin pohjoisemmassa ole kuin Tukholma, mutta silti siellä lämpötila tuntuu olevan ainakin 10 astetta matalampi kuin Tukholmassa (tämä siis vuodenajasta riippumatta). Kumma juttu.

Mukavaa viikonloppua, muistakeehan nukkua riittävästi ;)!

Kommentit

  1. Nuori ihminen nukkuu on kuin rahaa panisi pankkiin.

    http://www.pirkkala-seura.fi/@Bin/161715/herrahakkarainen.jpg

    VastaaPoista
  2. Hei, yhteishaku sinne ruotsiin taitaa kohtapuolin olla alkamassa ja kiinnostaisi tietää että tuleeko tarvittavat kurssit olla hakuvaiheessa suoritettuna. Siis itseltäni puuttuu kaksi kemian kurssia, mutta ehtisin ne tässä keväällä suorittaa ennen kuin todistusten tulisi ruotsissa olla. (Siis ymmärtääkseni kesäkuun alussa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakuvaiheessa mielestäni ei tarvitse olla suoritettuna, eli ne ehtii käydä hyvin keväällä ja laittaa todistukset kesäkuussa viimeistään postiin (tarkka päivämäärä milloin papereiden tulee olla perillä Ruotsissa on 18.6). Haku alkaa 16.3

      Onnea hakuun!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)