Keittiörakkautta

Olen kauan haaveillut blenderistä. Inneboendena asuessani keittiössä oli blenderi, sillä sai aikaiseksi kivasti smoothiet piristämään lauantaiaamua (blenderöin tosin vain ollessani yksin kotona).

Tässä eräänä päivänä pitäessäni tehokasta taukoa opiskelusta (tauon tehokkuudesta tosin voidaan keskustella...) päätin pistäytyä Gigantissa. Bongasin tarpeellisten tavaroiden (reititin) lisäksi paljon kaikkea mahdollista ja mahdotonta sälää, mutta jossain siellä keittiötarvikehyllyllä iskin silmäni johonkin aivan upeaan. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Kannoin blenderini varoen kotiin, puhdistin sen huolella ja otin sen heti käyttöön. Pakastemansikoista, viilistä ja manteleista sai aikaiseksi hyvän ja herkullisen smoothien. Seuraavana iltana päätin pyöräytellä iltapalasmoothiet, mutta ilmeisesti rakkauteni blenderiäni kohtaan oli liikaa. Kunnon savupilven saattelemana meidän tuore suhde katkesi kun blenderini kääriytyi sammutuspeittooni.

Tästä toki voisi masentua, kaivautua peiton alle suklaalevyn ja Netflixin kanssa, mutta voimakkaana naishenkilönä en alistunut kohtalooni. Kerta blenderi hylkäsi minut kuin nallin kalliolle, niin en minäkään aio jäädä lehdelle soittelemaan. Uusi rakkaani onkin mainio kapistus, sauvasekoitin. Sauviksen ja minun suhde tuntuu paremmalta ja oikealta. Juuri äskenkin sain mojovan annoksen mansikkamangojugurttijäätelöä, alta aikayksikön.

Ei vaan... Kyllä sitä tässä parin viikon aikana on kaikkea muutakin tullut tehtyä kuin oleskeltua keittiössä. Laadin itselleni lukuohjelman, mutta kaikista kauniista yrityksistäni huolimatta olen jäljessä siitä. Jotenkin lukutauot tuntuvat aina venyvän sitä varttia pidemmäksi. Toisaaalta maaliskuussa oleva tentti ei tunnu stressaavan yhtään, niin ei kai siinä pitäisi mitään huoltakaan olevan. Aikaa on kuitenkin vielä jäljellä ruhtinaalliset kolme viikkoa.

Spexi on polkaistu käyntiin kunnolla. Rakas lavastetiimini (tai siis minun ja F:n) on taas hyvin suomalaisvoittoinen (puolet jäsenistä suomalaisia/osaavat suomea). Pian pääsemme valloittamaan spegelsalenin maalipurkeilla, vanerilevyillä ja työkaluilla. Eniten odotan giljotiinin näkemistä valmiina, sillä viime spexin jäävuori oli mahtava.

Takaraivossa minulla on semmoinen kutina että tästä keväästä tulee mahtava. Termin terminin jälkeen asiat vain parantuvat ja muutuvat entistä hauskemmiksi. En hetkeäkään kadu kyllä tänne muuttoani, sillä täällä olen saanut tavata upeita ihmisiä, saanut aivan loistavia ystäviä ja tehnyt asioita joista Suomessa en olisi osannut haaveillakaan.

Rauhaa ja rakkautta sunnuntaihin!

Kommentit

  1. Osanotot blenderisi menetyksen johdosta ja onnea sauvissuhteelle. :)

    VastaaPoista
  2. Halpaa ja hyvää ei saa samassa paketissa.

    VastaaPoista
  3. Hei laitoin kommentin aiemmin mutta se on näköjään kadonnut jonnekin! Halusin vain kysyä, kun minua kiinnostaisi hakea opiskelemaan lääketiedettä karolinskaan, että mitä kautta paperit pitää lähettää ja onko haku jo alkanut? Hirmuvaikeeta löytää mistään varmaa tietoa, niin jos voisit auttaa olisin huippukiitollinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haku tehdään yhteishakusivuston (antagning.se) kautta. Sieltä löytyy myös paljon tietoa. Myös studera.nu on kätevä. Lisäksi jos jokin erityinen askarruttaa niin myös minä voin kokeilla vastata kysymykseen :)

      Yhteishaku alkaa 15.3 ellen aivan väärin muista, eli ei ole vielä kiire.

      Poista
  4. Hei!

    Olen abiturientti ja minua kiinnostaisi hirmuisesti päästä opiskelemaan Tukholmaan ensi vuonna; joko syksyllä 2015 tai keväällä 2016. Olen nyt tässä jonkin aikaa tutkinut pisterajoja sekä sun muita pääsyvaatimuksia, ja pari aukkoa on jäänyt vaivaamaan mieltäni.

    1. Olen lukenut pitkän matematiikan pakolliset sekä valtakunnalliset syventävät kurssit( lukuunottamatta kurssia MA13), mutta en kirjoita sitä. Täytyykö Ruotsin lääkikseen olla matematiikka kirjoitettuna vai riittääkö pelkkä kurssien suorittaminen?

    2. Keskiarvoni päättötodistuksessa on 9,4 ja viime syksyllä kirjoitin biologiasta E:n ja englannista M:n ( molemmat pakollisia) ja nyt kevään kirjoituksissa tulen kirjoittamaan äidinkielen, pitkän ruotsin, fysiikan sekä kemian. Tuskin tulen saamaan yhtäkään L:ää, mutta E:n paperit olisivat tavoitteinani. Laskin ennustettavan pistetuloksen, joka oli 21,925. Onko niin, että tällä pistemäärällä on ihan turhaa edes yrittää KI:iin? Katsoin, että tämän kevään raja oli 22,23, eivätkä rajat ole koskaan tätä alittaneet.

    Luin kuitenkin aiempia kirjoituksiasi, joissa mainitsit kirjoittaneesi M:n paperit, ja mietin miten pääsit kuitenkin sisään? Onkohan minulla vielä toivoa?

    Kiitos etukäteen vastauksesta ja aurinkoista kevään jatkoa,

    Epätoivoinen ABI

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Mukava kuulla :)! Tänne hakeminen kannattaa, Tukholma on mukava kaupunki ja KI mukava koulu :)

    Matikan ei tarvitse olla kirjoitettuna, kunhan kurssit on suoritettu. Eli ei hätää. En tarkkaa kurssimäärävaatimusta nyt muista ulkoa, mutta pakollisten kurssien pitäisi olla riittävä määrä.

    Vertailuluku lasketaan päättötodistuksen kaikkien aineiden ka:n ja yo-todistuksen pakollisten aineden ka:n yhteiskeskiarvona. Toki siis jos ei-pakollisissa on korottavia arvosanoja, niin ne otetaan huomioon. Täydet pisteet pitäisi saada yli 9:n ka:lla ja E:n papereilla. Lisäksi hakea voi myös tekemällä högskoleprovetin tai vaihtoehtoisella menetelmällä PIL.

    Itselläni on yli 9:n ka ja pakollisista aineista LEMM sekä vapaaehtoisena kirjoitettu L (näiden lisäksi iso liuta M:ää ja yksi B). Näillä sain täydet pisteet, vaikkakaan en sitä kyllä silloin alustavien laskelmieni mukaan osannut ennustaa.

    Suosittelen hakemaan jokatapauksessa, sillä siinä ei ikinä menetä mitään. Moni joka ei urval1 tai 2:ssa ole päässyt sisään, on kuitenkin saanut alkua edeltävänä päivänä saanut puhelinsoiton että nyt olisi paikka vapaana, tuletko huomenna Tukholmaan. Toivoa on siis aina olemassa :). Kirjoittamasi keskiarvo on myös hyvä pohja ja odotettavissa olevat E:n paperit. Kyllä sieltä täydet pisteet voivat tupsahtaa vielä!

    Tsemppiä kirjoituksiin, vielä vähän kun jaksaa ahertaa kirjojen parissa niin se palkitaan!

    Aurinkoista kevättä :)

    VastaaPoista
  6. Hei,
    täällä myös yksi epätoivoinen abiturientti. Osaatkohan sanoa, kun itse olen lukenut lyhyen matikan, ja näin ollen joudun "täydentämään kelpoisuuttani" iltalukiossa pitkän matikan kursseilla, että onko täydennyskiintiöstä huomattavasti hankalampaa päästä sisään? Keskiarvo mulla on noin 9,4 ja kirjoituksista on tähän mennessä tullut LEE, joten sen suhteen näyttää ihan hyvältä. Olen menossa tekemään Högskoleprovetin tässä maaliskuun lopulla, mutta kariutuvatko mahdollisuuteni nyt tuohon pitkään matikkaan, kun itse olen saanut sen käsityksen, että täydennyskiintiö on jotenkin huono juttu? Oma opo ei tiedä hölkäsen pöläystä Ruotsiin hakemisesta ja nettikeskustelut on ihan ristiriidassa, stressaavaa :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Semmoista olen kuullut että täydennyskiintiöstä on vaikeampaa päästä sisälle. Kuinka paljon vaikeampaa, sitä en valitettavasti tiedä. Uskoisin että hyvät arvosanat ja högskoleprovet parantavat mahdollisuuksia. Hakea tänne kannattaa joka tapauksessa :).

      Paitsi että... Oletko jo siis valmistunut? Jos et, luultavasti saat käymäsi kurssit lukion päättötodistukseen, niin silloin ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Olet tuolloin samassa kiintiössä kuin muut. Täydennyskiintiöön joutuu vain jos arvosanat yms eivät ole päättötodistuksessa jonka saat lakkiaisissa (näin olen käsittänyt).

      Tsemppiä högskoleprovetin kanssa ja hakuun. Pidetään peukut yllä että menee hyvin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)