M. supinator ja muuta pientä kivaa

Jee, joulukuu! Lapset (eikös yli kaksikymppinen mene vielä lapsesta?) saavat avata joka aamu suklaakalenterinsa ja laskea päiviä jouluun. Kotiin eksyy sahramin, kanelin, neilikan ja muiden joulumausteiden tuoksu samaa tahtia kuin stressitaso alkaa nousta vähitellen.

Oma joulukuuni on alkanut iloisissa merkeissä. Olen saanut nauttia suomalaisesta jouluruoasta (myydään Hemköp Cityssä ja Hötorgetin Suomi-kaupassa), koristella kodin joulukuntoon perheeni perinteitä noudattaen (kirjaimellisesti...) ja nauttia ihanasta itsenäisyyspäivänjuhlasta jonka TSO järjesti. Kyseisiin juhliin tuotimme pienellä porukalla sketsin. Toivottavasti yleisöllä oli edes puoliksi niin hauskaa kuin meillä oli harjoituksissamme!

Myös KI muistaa opiskelijoitaan näin joulunalusaikana. Kolme viikkoa ennen joulutaukoa saamme opetella ulkoa pitkän listan lihaksia, luita ja kaikkea muuta mukavaa. Itse asiassa niiden opettelu on mukavaa, nimet ovat kauniita joten ne painuvat suhteellisen helposti mieleen. Lisäksi dissektiot auttavat hahmottamaan rakenteiden sijainnin paljon paremmin kuin kirjan kuvat. Kummitädiltäni saamat anatomian kirjat ovat olleet kotona ahkerassa käytössä, samoin hiljaittain ostamani flash cardit. Ennen joululom...taukoa saamme tehdä stationexaminationin näistä.

Joulutauko meneekin sitten kahteen tenttiin lukiessa, kun sekä DFM1 että DFM2 pitäisi saada läpi. Voi olla että suurin osa ajasta menee ykköstenttiin panostamiseen, se kuitenkin kun on tässä vaiheessa kriittisempi. Jos sitä en saa tammikuussa läpi, niin edessä on pakollinen puolen vuoden uppehåll. Ei maailma siihen kaatuisi tietenkään, mutta helpointahan olisi päästä kyseisestä tentistä läpi vihdoinkin. Toki olen tehnyt varasuunnitelmat mahdollisen uppehållin varalle, 15 op farmakologiaa kutsuu ellei ovet termin 3:lle avaudu. Jotain kuitenkin täytyy opiskella jotta saa pidettyä opiskelija-asunnon, niin mielestäni farmakologia on aikalailla looginen varavaihtoehto.

Jouluna aion kuitenkin keskittyä myös muuhunkin kuin glykolyysiin, proteiinisynteesiin ja solurakenteisiin. Pääsen pitkästä aikaa Suomeen ja näkemään perhettäni sekä ystäviäni (niitä jotka eivät asu samassa maassa kuin minä). Pääsen toivottavasti nauttimaan lumisesta Suomen kylmästä pakkastalvesta. Kaipaan lunta ja pakkasta. Oikeasti.

Tänään Ruotsissa juhlitaan Nobeljuhlia. Lauantaina luvassa on Luciadagen perinteisin lussekatteneineen. Täytynee leipoa niitä lisää, yhteiskuntaan integroitumista jne... ;)

Onnittelut muuten kaikille täällä aloittaville, urval 1:den tulokset julkaistiin tänään. Jos opiskelupaikkasi tammikuusta alkaen tulee olemaan Karolinska Institutet, niin etsipä Facebookista ryhmä Koitus ja liity siihen. Sieltä saat kaikenlaisia vinkkejä ja pääset tutustumaan muihin KI:n suomalaisiin. Onnea ja tervetuloa :)!

Kommentit

  1. Huhu kertoo, että ruotsalaiset eivät syö jouluna suomalaisten tapaan joululaatikoita. Vaan nauttivat jotain muuta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, täällä joulupöytään pääsevät janssoninkiusaus, lihapullat ja joulumakkara mainitakseni muutamia esimerkkejä

      Poista
  2. Moi! Sain opiskelupaikan KI:sta tammikuulle alkavaan koulutukseen. Haluaisin kuitenkin anoa lykkäystä ja aloittaa vasta syksyllä. Kuinka helposti lykkäystä myönnetään? Miten lykkäystä käytännössä haetaan, onko sähköposti ok vai vaaditaanko erityisiä lomakkeita?

    Niin ja kiitos mahtavasta blogista! Oon saanut tästä todella paljon inspiraatiota ja infoa! :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Onnittelut! Lykkäyksestä en osaa sanoa, tiedän että sitä on kyllä useammalle annettu. Laittaisin viestiä opinto-ohjaajalle, sillä hänen kauttaan se käsittääkseni haetaan :).

      Täältä löytyy osoite: http://ki.se/utbildning/programstudievagledning

      Oi, ihana kuulla! Kiitokset :)

      Poista
  3. Heippa!
    Oon kans miettinyt ruotsiin hakemista. Kaikki lukiokurssit pitäis olla kunnossa, mutta pitääkö sinne tehdä vielä joku kielikoe, esim TISUS-koe, kielitaidon vahvistamiseksi?
    Aivan mahtava blogi, oon saanut täältä paljon enemmän vastauksia kun opolta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kielikoetta ei vaadita, mikäli olet lukenut hyväksytysti vähintään 5 lukiokurssia B-ruotsia (pakolliset kurssit). Eli papereita vaan tänne tulemaan kevään haussa :)

      Kiitokset, mukava kuulla että blogista on apua ja iloa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)