Joulu on taas, joulu on taas

Tervehdys! Heti alkuun haluan kiittää edellisen päivityksen kommenteista, niitä lukiessa rankka päivä parani huomattavasti. Muutenkin suuret kiitokset kaikille kommentoijille, on mukava kuulla että blogista on iloa ja hyötyä muille.

Tänne Tukholmaan on saapunut talvi kunnolla (kyllä, luit oikein. Olen joulun Ruotsissa). Lunta maassa ei ole paljoa, mutta onpahan kuitenkin. Pakkasta piisaa sen edestä kylläkin. Minunlaiselle talvifanaatikolle tämä on täyttä unelmaa! Aurinko on pilkottanut selkeältä taivaalta ja päiväkävelyjä on ollut mukava tehdä kauniissa talvimaisemassa. Tukholma on näyttänyt parhaan puolensa täällä oleville perheenjäsenilleni siis :)

Joulu saapui pitkän odotuksen jälkeen. Korridor hiljeni kun ruotsalaiset lähtivät kotipaikkakunnillensa joulunviettoon. Hiljaisessa keittiössä tuoksui aattoiltana suomalaiselta joululta laatikoiden lämmitessä uunissa. Illalla pääsi availemaan pukin tuomia lahjoja ja ottamaan niitä heti käyttöön.

Jouluaamuna kello soikin jo ennen kukonlaulua, jotta kirkkoon ehdittäisiin ajoissa. Olin elämäni ensimmäistä kertaa kreikankielisessä jumalanpalveluksessa ja sain myös nähdä papiksi vihkimisenkin. Ei, en puhu sanaakaan kreikkaa. Ihan sujuvasti kyllä kuuntelin nelituntisen liturgian, vaikken siitä paljoa ymmärtänytkään. Kirkkoon mennessä kyllä luulin meneväni suomenkieliseen (ehkä osittain ruotsinkieliseen) palvelukseen, mutta tämmöinen yllätys tuli vastaan. Mukava yllätys kyllä, kieltämättä aikalailla ainutlaatuinen kokemus...

Iltapäivällä ikuisuusurakkani DFM1:en kanssa jatkui. Rakas Ferrier (aka biokemian kirja) on ansaitulla joululomalla, mutta embryologian kanssa tuli syvennettyä suhdetta näin joulun kunniaksi. Liekö aikainen aamuherätys ollut kuitenkin liikaa, sillä meinasin nukahtaa kirjan ääreen muutaman kerran... Tekstissä tai aihepiirissä vika ei ole, sillä pidän paljonkin embryologiasta ja solubiologiasta ylipäätään. Täytynee ottaa huomenna uusi yritys, tällä kertaa hieman pirteämmillä silmillä.

Ainahan muuten puhutaan että suomalaiset rakastavat jonottaa ja että se olisi jotenkin sisäänrakennettuna geeneissämme. Kyllä ne ruotsalaisetkin näemmä osaavat, sillä tänään alkoi Giganteissa alennusmyynnit ja liikkeeseen sisäänpääsyä oli jonotettava.



Rauhallista joulua kaikille! Nautitaanhan nyt kun on talvi, lunta sekä pakkasta!

Kommentit

  1. Näyttää pula-aika hiipivän Ruotsiakin kohti. Alkaa näemmä kodinkoneista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no äitini epäili samaa kun kuuli minun suunnitelmista raahata piirakoita ja tuorejuustoa Suomesta Ruotsiin. Tiedä häntä. Ehkäpä täällä on haluttu kokeilla miltä tuntuu kunnon jonottaminen :)

      Poista
  2. Hehheh, tuo kreikankielinen liturgia toi mieleen erään kerran Islannissa... Olin katselemassa kaupunkia ja Reykjavikissa nyt on ihan symppiskirkkoja ja olinkin tsekkaamassa juuri yhtä jossa oli alkamassa jumalanpalvelus! Kiitos sosiaalisen awkwardiuden otin vaan psalmbokin käteen, piilouduin takariviin ja kuuntelin kaksi tuntia polotusta josta ei ihan hirveästi saanut irti :D Dramaattiset kädenliikkeet ja jyrähtelyt pappisherralla ainakin oli. Tilaisuuden loputtua vein kirjan nätisti hyllyyn ja autoin jotain mummostakin siinä ja sain kyllä paapakööriltä sellaista ylistystä kunnollisuudestani, kun kirkossa kävin ja vieläpä järjestelin paikkoja xD

    PS. Bra spexat och reppat på kryssningen tjejer ;) Ser fram emot vår kommande samarbete~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohops! No mutta when in Rome niin... Tuleepahan uusia kokemuksia ;)

      Tack! Jag hoppas att vi kan börja samarbete snart (har faktiskt redan pratat om det med spexstyrelsen :D). Det var trevligt att prata med dig i lördags :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)