Seikkailua metrolla

Olen aina pitänyt julkisilla matkustamisesta, vaikkakin ruuhka-aika Centralenilla yrittääkiin nakertaa tätä intoa. Bussin ikkunasta näkee näppärästi kaupunkia ja tulee tutustuneeksi semmoisiin paikkoihin joihin ei muuten menisi. Tukholmassa metro on vähintään yhtä näppärä kaupunkiintutustumisväline kuin bussi. Silloin kuin asemat ovat maan alla, niin saa nauttia taidenäyttelystä (esimerkiksi T-centralenilla sinisen linjan laiturit ovat kauniisti sinisillä kuvioilla koristeltuja).

Eräänä päivänä päätin mennä sinisellä metrolla Akallan suuntaan, sillä olin lukenut että Kistan ja Hallonbergin välissä on tyhjä asema, Kymlinge, jossa on kyllä kaikki laiturirakenteet mutta jota ei kuitenkaan koskaan ole otettu käyttöön. Tuntui jännältä ajaa metrolla aseman ohi, joka ei oikeastaan ole asema...

Samalla matkalla ajoin Akallaan asti. Perille päästyäni yllätyin suuresti, sillä laiturilla oli kyltti: Helsigforsgatan. Helsinkikatu, mitä ihmettä? Maanpintaan päästessäni törmäsin Sibeliuskatuun. Palasin pian takaisin metroon, sillä aikatauluni ei sallinut minun jäädä tutustumaan alueeseen paremmin. Katsoin kuitenkin karttaa metrossa ja huomasin alueelta löytyvän paljon Suomi-teemaisia katuja. Esbogatan, Vandagatan, Raseborgsgatan, Kotkagatan, Tammerforsgatan... Kaupunkeja ympäri Suomea!

Täytynee joku päivä palata Akallaan tarkemmalle tutkimusmatkalle näiden katujen pariin :)!

Kommentit

  1. Suomen tynkämetro saa jatketta länteen päin:http://www.lansimetro.fi

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä pääteaseman katuja pitäisi nimetä vaikkapa Akallantieksi, Husbyvägeniksi tai blålinjestigiksi ;).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)