Ryhmäytymistä ruotsalaisittain

Katsellessani kalenteria aamulla, tajusin viikon livahtaneen silmien ohi hetkessä. Onhan tällä viikolla toki ollut paljon ohjelmaa, että ehkä selitystä ei tarvitsekaan hakea mitenkään kaukaata :)

Ruotsissa voidaan oikeasti puhua ryhmäyttämisestä ja yhteishengestä. Alkuviikko sujui Introduktionsintenatissa (eli tuttavallisemmin Kollossa), leirikeskuksessa Norrtäljessa. Ohjelmaan kuului kivoja (oikeasti kivoja) ryhmäytymisleikkejä, arvausvisoja sekä tietysti sitsit efterfesteineen!

Vaikka kollo kestikin vain kolme päivää, siltikin ehti muodostua ryhmään kuulumisen tunne. Ehkä se johtuu ruotsalaisten suuresta sosiaalisuudesta, huippumukavista faddereista ("tuutorit") tai ryhmätehtävistä. Oma veikkaukseni on että syynä on kaikki kolme.

Kollon aikana tuli myös käytyä elämäni ensimmäisissä sitseissä. Jokainen ryhmä esitti oman minispexinsä (teatteriesitys). Saimme nauttia kolmen ruokalajin illallisen (ja siis ruoka oli uskomattoman hyvää koko kollossa, matfadderit tekivät kaiken hillosta alkaen itse) ja tunnelmoida. Tärkeintä itselleni sitseissä oli että uskaltauduin pitämään puheen ruotsiksi elämäni ensimmäistä kertaa :)! Puhe oli hyvin lyhyt (yllätysyllätys), mutta ruotsalaiset tuntuivat tykkäävän siitä kovin.

Kollon jälkeen tosin oli hyvin väsynyt olo, kun hirveästi ei ehtinyt nukkua yhteisohjelman jälkeen. Mutta Olavi Uusivirtaa siteeratekseni: " Ei nuorena tarvitse nukkua, eihän?"


Kommentit

  1. Ehkä tämän diskuteeraamisen ja ryhmäytymisen takia svedut pärjää kaupallisesti paremmin maailmalla. Suomalainen ei puhu eikä pussaa, paitsi kännissä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)