Alku



Blogia kirjoitettaessa alkutekstiin tulisi kaiketi panostaa. Kertoa jotain syvällistä itsestään, blogistaan ja elämästä. Kuvata kuinka taitava sananiekka onkaan ja kuinka tekstiä syntyy itsestään. Lisätä jokin hieno kuva, tai ainakin jokin osuva sitaatti jostain hienosta tekstistä. 

Minä en semmoista tekstiä osaa kirjoittaa, joten jätetään se siis väliin.

Olen parikymppinen nuori nainen, joka on aloittanut tammikuussa lääketieteen opinnot Tukholman Karoliinisessa instituutissa ja tämän blogin tarkoituksena on olla minulle alusta jolle kirjoittaa kokemuksistani ja kommelluksistani (erityisesti niistä kommelluksista, niitä olen hyvä keräämään :) ). 

Takanani on muutto Suomesta Ruotsiin (älkää ikinä jättäkö pakkaamista ja siivoamista muuttoa edeltäviin kahteen viimeiseen päivään, siinä tulee vain kiire ja stressi). Tällä hetkellä kaikki Tukholmassa tuntuu ihanalta ja kauniilta, mutta kun kuherruskuukausi kaupungin kanssa alkaa olla ohi, niin todellisuus varmasti avaa silmät kaupungille paremmin. Toisaalta, kyllähän Tukholma oikeasti on mukava kaupunki :)!

Nyt sitten pitäisi vielä tutustua yliopistoonkin paremmin, ensimmäinen päivä kun vain vilahti ohitse (eikä mieleen jäänyt oikeastaan paljoakaan uutta tietoa). 

Kaikki aikanaan.

Kommentit

  1. Muutto ulkomaille on askel omaan ainutlaatuiseen aikuiseen elämään. Se sisältää onnistumisia ja epäonnistumisia. Molemmat antavat virtaa elämään.

    VastaaPoista
  2. Juuri niin. Itse asiassa epäonnistumiset ovat äärimmäisen tärkeitä, sillä niiden kautta ja avulla tapahtuu oppiminen. Ilman epäonnistumisia emme oppisi mitään, ilman niitä onnistuminen ei tuntuisi miltään. Improvisaatiossa mokat nähdään tärkeinä ja arvoikkaina. Niinhän ne itse asiassa ovatkin :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Kiitti kiinnostavasta blogista!

    Ajattelin kysyä Tukoholman (tai muun Ruotsin) lääkikseen sisäänpääsystä. Mulla on 5 laudaturia ja keskiarvo 9,1. Kirjoitin kauan sitten eli 80-luvun lopussa. tekisi mieli vaihtaa alaa. Tiedätkö otetaanko noin vanhat arvosanat huomioon ja voisinko päästäpapereillani suoraan sisään?

    Miiru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva että tänne löytyy uusia lukijoita :)!

      Googlailin vähän, mutta en löytänyt kuin uusimpaa arvosanamallia koskevaa tietoa. Uskoisin että vanhemmalla opetussuunnitelmalla annetuilla arvosanoillakin voi hakea. Kelpoisuusehdot ja kurssivaatimukset toki voivat olla hyvinkin erilaisiet. Suosittelen laittamaan viestiä Ruotsin yhteishakuviranomaisille sivuston https://www.antagning.se/se/start kautta. Etusivulla on linkki jolla voi laittaa sähköpostia :)

      Poista
  4. Hei Villasukkaprinsessa!

    Törmäsin sun blogiin hakiessani infoa lääkiksenhakuun Ruotsissa. Ajattelin ksysyä pari neuvoa tuon prosessin onnistuneesti läpikäynneeltä!

    Olen kirjoittanut lukiosta vuonna 2011 arvosanoin L E M M, mutta korotin yhden aineen jolloin rivi on L E E M. Lisäksi keskiarvoni on 9,5. Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa täällä Suomessa, en tosin lääkiksessä.

    Hakikelpoisuuden täyttämistä varten täytyy olla käytynä 8 kurssia enkkua, 5 kurssia ruotsia, 8 kurssia fysiikka jne. Minulta puuttuu kuitenkin yksi kurssi fysiikkaa ja kaksi kurssia enkkua (en kirjoittanut sitä, vaan kävin pelkät pakolliset kurssit).

    Haluaisinkin kysyä sinulta, kelpaako iltalukiossa suoritetut yksi fysiikan ja kaksi enkun kurssia hakukelpoisuuden täyttämiseen?

    Korotetun arvosanan jälkeen saisin lisäksi täydet pisteet hakuprosessissa. Uskotko että niillä voisi päästä Ruotsiin lääkikseen joko Lundiin tai Linköpingiin?

    Kiitos hurjasti vastauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juu, olen mielelläni avuksi:)

      En ole varma, mutta uskoisin että iltalukiossa käydyt kurssit riittävät hakukelpoisuuden täydentämiseen. Tarkistaisin asian kuitenkin meilaamalla Antagningsserviceen, sillä sieltä saa varman vastauksen :).

      Korotettujen arvosanojen kanssa on eri asia. Eräälle tutulleni yhteishakuvirastosta ilmoitettiin että vain ylioppilastutkintotodistuksessa olevat arvosanat lasketaan. Eli ei siis lakin saamisen jälkeen korotettua arvosanaa (tai siis korotusta ei oteta huomioon). Tämäkin käytäntö voi olla muuttunut, joten kannattaa sekin varmistaa.

      Täysiä pisteitä ei kuitenkaan vaadita, kevään haussa ehkäpä satunnaisesti. Ovet Lundiin tai Linköpingiin pitäisi olla avoinna. Linköpingin rajat ovat olleet 22,3-21,8 ja Lundin 22,5-22. Eli hyvältä näyttää :). Ruotsissahan voi hakea kaikkiin lääkiskaupunkeihin samaanaikaan, joten jos tänne on hakemassa, niin kannattaa listalle lisätä muutkin kaupungit.

      Tsemppiä hakuun :)!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)