Kakkonen on ykkönen

Luku kaksi on hiippaillut salaa elämääni. Minne menenkin niin kakkonen on parinani. Siinä on tämän tekstin ydinsanoma. Muu osa tekstistä tulee olemaan ylitsevuotavaa kiitollisuushehkutusta, eli jos koet että se ei ole mielenterveydellesi hyväksi, niin suosittelen skippaamaan loput tästä päivityksestä. En korvaa terapioita, jotka ovat tarpeellisia yltiöpositiivisuuden jälkeen. Rauhaa ja rakkautta O:)

Tänään tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä että laskeuduin kanelipullavaltakuntaan pysyvästi. Luen toista kertaa DFM kakkosen tenttiin ja kahden päivän päästä on molemmat tentit takana sekä edessä kahden päivän loma, ennen kuin DSM2 alkaa. Tenttituloksia saan jännittää kaksi viikkoa. Niin, ja pian pääsen toista kertaa kaikkien lääkiksien superristeilylle (taggatagga!!!).

Kaksi vuotta Ruotsissa on sujunut nopeasti. Olen kokenut ja oppinut valtavasti, ja tiedän että elämäm_oppi_koulu ei ole vielä läheskään ohi, hädintuskin edes alussa! Olen saanut olla mukana kahdessa eri spexiyhdistyksessä  ja siten tutustunut aivan ihaniin ruotsalaisiin. Nähnyt kummaltakin yhdistykseltä kaksi loistokasta spexiä. Suomalaisten keskuudesta olen löytänyt oman heimoni, pienen Ruotsi-perheen. 

Olen asunut kahden vuoden aikana kahdessa eri asunnossa, kahdessa eri asumismuodossa. Inneboendena sain ensikosketukseni ruotsalaisuuteen vuokraemäntäni ja -isäntäni kautta. Heitä kohtaan koen suurta kiitollisuutta, sillä tuo puolivuotinen Hägerstenissä oli loistokasta aikaa ja auttoi minut hyvin alkuun. Korridoriin muutto toi uuden säväyksen elämään, sillä vaikka asuminen on lähestulkoon samanlaista kuin yksiössä, niin keittiössä saattaa törmätä naapuriinsa joka laittaa ruokaa sillä toisella liedellä kun itse paistaa karjalanpaistia toisessa uunissa. Tämä pakottaa sosialisoitumaan ja tutustumaan naapureihin. Niin ja, olen saanut jättää heippalappujakin pari kertaa!

Korridorissa asuminen on muutenkin mukavaa. Meillä on ollut kahdet korridorfestit, mutta eräiden hieman epäonnistuneiden juhlien jälkeen yhteiselämä on hiljentynyt. Ehkä se keväämmällä herää taas henkiin, kun ihmiset ovat toipuneet tenteistä?

Kahden vuoden aikana olen onnistunut hankkimaan myös kaksi työpaikkaa! Pidän todella paljon lähihoitajana työskentelystä, erityisesti vanhusten parissa. Heidän elämänviisautensa ja -tarinat ovat inspiroivia ja kannustavia. Kun kuulee millaisten vaikeuksien kautta he ovat joutuneet rämpimään, niin saa omat ongelmat suhteutettua takaisin todellisuuteen. 

Jotain mitä en kuitenkaan aio kerätä kahta kappaletta on uppehåll. Se viimekeväinen riittää, nyt ajattelin päästä läpi pakkomenoista vaikka mikä tulisi. Olihan pakkoloma antoisaa ja tarpeen, mutta en ajatellut tehdä siitä jokavuotista perinnettä. Valmistuminen kestää turhan kauan jos joka kevät lomailee...

Onnea tentteihin ihmiset ja hyvää vuosipäivää teille jotka tulitte samaan aikaan tänne kuin minä :)!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)