Syyskuu, syyskuu

Niin se elokuukin hurahti ohi silmien. Ennen kuin huomasinkaan oli kesätyöt ohi, molemmat uusintatentit tehtynä (joista toinen kyllä menee uusintaan vielä tammikuussa) ja minä Norrtäljessä.

Norrtälje? Eikös minun pitänyt asua ja opiskella Tukholmassa? Mikäs tämä tämmöinen on?

Onnekseni tulin viime keväänä valituksi fadderiksi (tutoriksi) uusille lääkäriopiskelijoille, mikä tarkoitti että pääsin viettämään aivan ihanat viisi päivää Norrtäljessä. Kolme päivistä oli varsinaista kolloa uusien lääkisopiskelijoiden kanssa, kaksi ensimmäistä päivää oli ryhmäytymistä oman kollojengin kanssa.

Kollossa huomasin rohkaistuneeni paljon. En olisi tänne tullessa uskonut että pystyn toimimaan fadderina ja vetämään ryhmätoimintaa ruotsiksi, saati solmimaan sosiaalisia kontakteja ilman isompia ongelmia! Aiemmin jo pelkkä suomeksi verkostoituminen sai kauhunväreet kulkemaan selkäpiitä pitkin ja hikikarpalot otsalle. Sanomattakin lienee selvää että fiilis oli kuin voittajalla kollon jälkeen.

Tuttuun tapaan kollossa ei pahemmin tullut nukuttua. Yöunien sijaan mm. saunottiin (suomalainen tietenkin saunassa ekana ja vikana...), uitiin yöllä ja leikittiin mafiosoa. Kollon aikana tämä väsymys ei tuntunut oikeastaan missään, mutta nyt vähitellen alkaa kisaväsymys olla aikalailla suurta.

Viime viikonloppu ei ainakaan helpottanut univelasta selviämistä. Toisaalta en kyllä valita, sillä kyseinen viikonloppu oli aivan mielettömän upea. Luonani oli käymässä ystäväni Suomesta ja sen lisäksi Coituksella (KI:n suomalaiset) oli sekä tutustumisilta että kastajaiset.

Tutustumisillassa oli aivan ihanaa nähdä uusia opiskelijoita (niitä on mielettömän iso ja hieno jengi!) ja vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Kirsikkana kakussa oli myös se että SMR:n tuella saimme ostettua kaikille ruoka-annokset ;).

SMR tuki myös meidän kastajaisia. Täytyy nostaa paljon hattua kastajaisista vastanneille (S ja R, jos luette tätä niin tunnistanette itsenne). Tytöt tekivät valtavan työn ja se näkyi. Ainakin meillä vanhemmilla opiskelijoilla oli hauskaa, toivottavasti myös uusilla ykkösillä.

Kastajaiset huipentuivat tietysti jatkoihin, jotka olivat luonani. Laitoimme ruokaa, söimme ja nautimme kauniista illasta. Sunnuntaina oli ihana herätä kun iso porukka oli jäänyt luokseni yöksi. Saimme syötyä kunnon brunssinkin.

Viikonloppua muistellessa saa kyllä hymyn kunnolla huulille. Kuvia katsellessa vaan nauraa, kun muistaa kuinka hauskaa meillä oli.

Arkinen aherrus toki alkoi taas tänään, mutta toisaalta kun tiedossa on lisää hauskanpitoa ja tykkää siitä mitä opiskelee niin sitä jaksaa puurtaa. Syyskuun aurinkoiset ja lämpimät päivät myös nostattavat mielialaa kunnolla.

Tähän pitäisi laittaa jokin kiva sitaatti... Mieleeni ei tule nyt mitään järkevää, joten suuntaan nukkumaan.

Kommentit

  1. Vanha dinosauruksien sanonta: kun nuori ihminen nukkuu, on se kuin panisi rahaa pankkiin.

    VastaaPoista
  2. Mukava lukea täältä kuulumisia. Helpottaa vähän että ainakin joku suomalainen on siellä selvinnyt, vaikkei suomenruotsalainen olekaan. Itsekin olen harkinnut Ruotsiin hakemista. :)

    VastaaPoista
  3. Hejsan! Löysin blogisi tunti sitten ja hupsista kun luin sen jo loppuun.. Oot aivan mahtava kirjoittaja, ja on tosi hienoa lukea sun kokemuksia! :)
    Ite käyn abivuotta ja oon päättänyt, että Suomeen en jää, vaan lähden ulkomaille. Nyt parin kuukauden aikanaRuotsi on alkanut kiinnostaa enemmän kuin paljon (olen jo lähdössä).
    Minua huolestuttaa kuitenkin tuo sisäänpääsy. Monesta lähteestä nyt on lukenut, että ei tarvitse L:län papereita olla, mutta itsellä M-rivistökin voi tuottaa vaikeuksia. Lukio kun on mennyt henkilökohtaisista syistä vähän heikommin...
    Olen kuitenkin intoa täynnä, ja niin päättänyt, että fysiikan ja kemian opiskelussa panostan, kun ne keväällä kirjoitan. Nyt syksyllä ruotsi ja biologia, ja hieman ahdistuneena luen kun tuo YTL nyt on mitä on.
    Tämän kaiken jälkeen kysymys kuuluu; onko mulla mitään mahdollisuuksia?
    Ruotsia rakastan, olen aina rakastanut ja puhun sitä enemmän kuin osaan.
    Lääkäri on aina ollut haaveena, on ja off vaiheiden kautta aina totean että sitä mä haluan tehdä.
    Tykkään sun blogista, koska se tuntuu tosi realistiselta, ja KI kuulostaa aivan mahtavalta paikalta; toimintaa riittää!
    Pahoittelen että viestistä tuli pitkä ja sekava, mutta kaiken takana on se varmuuden hakeminen... Kai se kaikki kuitenkin selviää! :)

    Kiitos vielä aivan übermahtavasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitokset, palautetta (varsinkin positiivista!) on aina ilo kuulla :).

      Se on totta että älläriviä ei tarvitse, pakolliset aineet lasketaan tänne hakiessa (itselläni LEMM ja vapaaehtoisista yksi L) samoin päättärin ka. Kun ka ja aineiden yleisarvosana on yli 9 ja E niin pitäisi saada täydet pisteet. Täysiä pisteitä ei tietenkään vaadita tänne pääsyyn (joskin syksyllä alkava koulutus KI:ssä yleensä vaatii), esimerkiksi keväällä alkavan koulutksen raja oli VT2014 22,3 KI:ssä :D.

      Eli siis ei paineita tai stressiä kirjoituksiin :)!

      Tänne kannattaa ehdottomasti hakea, siinä ei menetä mitään. Meno KI:ssä on hauskaa ja vauhdikasta, vaikkakin aina hoetaan ettei Tukholma opiskelijakaupunki olisikaan (en kyllä ymmärrä että miksei ole...).

      Tsemppiä kirjoituksiin ja abivuoteen, toivottavasti näemme täällä Tukholmassa ensi vuonna :D!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)