Hiljaiseloa ft. Biochemistry

Ääääärksslkjsgg... Vaikka kuinka tein itseni kanssa sopimuksen että pyrin päivittämään blogiani niin taas sitä on kaksi viikkoa vierähtänyt ilman päivitystä... Tukholmassa täytyy olla jokin musta aukko joka nielaisee ajan, niin kummasti se tuntuu katoavan.

Tämä musta aukko kuitenkaan ei ole nielaissut minua, vaikka hiljaista kirjoitusrintamalla on ollutkin. Työt ovat pitäneet minut kiireisenä (niitä tosin enää 31,5 h tälle kesälle jäljellä), samoin biokemia. Olen monen monta kertaa tuskastellut kirjan ääressä ja tuntenut itseni äärettömän tyhmäksi. Voin lukea saman lauseen kerta toisensa jälkeen tajuamatta siitä oikeastaan yhtään mitään.

Onnekseni tällä viikolla minua on auttanut eräs Stockholmstjejernoista. Hän on aivan mielettömän hyvä selittämään, ja kannustava opettaessaan. Vaikka De Novo -syntes takkuaakin kauheasti, niin saan kannustavaa tsemppiä että kyllä se siitä. Ahkeran lukupiireilyn jälkeen b-oxidationit kavereineen alkaa aueta ja sujua eikä tentistä läpi pääseminen enää tunnukaan niin mahdottomalta haasteelta.  Nyt vaan ottaa tiukan loppuspurtin ja tsemppaa niin saa sen biokemian duggan läpi!

Biokemian ohella olen järjestellyt Coituksen asioita. Coitus on Suomalaiset Medisiinarit Ruotsissa ry:n Tukholman paikallisosasto, eli Karolinskan suomalaiset (olipas vaikeasti ilmaistu). Porukalla olemme suunnitelleet tulevan syksyn tapahtumia ja ainakin allekirjoittanut on valtavan innoissaan. Uusia suomalaisia on huhujen mukaan tulossa tuplaten isompi joukko kuin mitä osasinkaan olettaa.

Olen ehtinyt myös tutustua uusiin naapureihini. Täällä on valtavan paljon ihmisiä jotka osaavat suomea! Tai siis ei tietenkään puolta taloa, mutta monta kuitenkin. Porukalla olemme suunnitelleet leffaillasta korridorjuhliin kaikenlaista, tulipahan tutustuttua talon kellarikäytäviinkin kun seikkailimme siellä pimeän aikaan (tarkoituksella). Porukka on todella mukavaa ja ystävällistä täällä, enkä todellakaan kadu sitä että muutin tänne.

Eli ehkä kuitenkaan arkeni ei ole ollut mitään hiljaiseloa sittenkään? Olen onnistunut vaan pitämään itseni niin kiireisenä että en ole koneelle ehtinyt... :)

Seuraavaksi heitänkin lukijoille kysymyksen; mistä haluaisitte lukea? Ajattelin tehdä lähiaikoina extran, jossa käsitellään lukijoiden toivomia aiheita. Laittakaa siis rohkeasti kommentilla että mitä haluatte lukea!

Kommentit

  1. Moi!:)
    Oon ite harkinnu ruotsiin hakemista lääkistä opiskelemaan! Oon kyl lukenu blogis alusta loppuun ( ja tää on muute iha huippu blogi!!) , mut silti haluisin tietää enemmän et millane lähtötason ruotsi sulla on ja ootko esim suomenruotsalainen?:) Osasitko kaikki arkipäivän tilanteet ku vettävaan vai tekikö aluks tiukkaa?
    Ite en todellakaan oo suomenruotsalainen mut tykkään ruotsista sikana ja haluun puhuu sitä mahd paljon. Kirjotin pitkästä ruotsista M ja mietinki et onkoha ton tasonen ruotsi yhtään riittävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kehuista! Tänne kannattaa ehdottomasti hakea, sitä ei tule katumaan :)!

      Ruotsinkielen tasoni... Olen lukenut keskipitkän ruotsin, kirjoitin aikanaan laudaturin, mutten tullut käyttäneeksi sitä kahteen vuoteen ennen tänne muuttoa. Kielen kanssa on ollut välillä hankaluuksia, kun aina ei oikein ole kartalla että mitä ruotsalaiset tarkoittavat. Tähän paras lääke on ottaa asenne että ei haittaa vaikka tulee väärinymmärretyksi. Itselleen täytyy osata nauraa, sillä kielimokat naurattavat kunnolla sitten vähän ajan kuluttua :)!

      Uskon että ruotsinkielentaitosi on riittävä :). Lisäksi koska olet kiinnostunut kielestä ja haluat käyttää sitä, niin sen kanssa ei varmasti tule ongelmia. Itselläni on juuri sama tilanne, olen aina rakastanut ruotsia ja halunnut puhua sitä paljon, ehkäpä juuri siksi päädyinkin tänne?

      Poista
  2. Hieno homma. Pitäkää vaan yhtä suomalaisten kanssa, unohtamatta elää myös muiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meidän suomalaisporukka viettää aikaa myös ruotsalaisten ja kaikkien muiden kanssa. On tärkeää ettei linnoittaudu vain omaksi pieneksi joukoksi, sillä silloin kaikki ryhmätyöt ja ylipäätään kielen oppiminen yms olisi vaikeaa.

      Poista
  3. Asumisesta ja opiskelusta ja ihan vaan normielämästä on kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mielestäni juuri tästä tavallisesta arjesta on mukava kirjoittaa, vaikkakaan blogin teksti ei olekaan ehkä sitä lennokkainta ;).

      Poista
  4. Kiitti blogistasi! Voisitko kertoa syksyhaun aikatauluista? Milloin tulee valinnan tulokset, entä monesko päivä tammikuuta alkaa opinnot? Kuinka usein käyt Suomessa? Lentokoneella vai laivalla? Ikävöitkö paljon Suomea?

    VastaaPoista
  5. Hei, kiinnostava blogi sulla. Saako tentteihin vastata karolinskassa ruotsin lisäksi englanniksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitokset! Virallista linjausta en tiedä, sillä itse pyrin vastaamaan ruotsiksi. En usko että englanninkielinen vastaus jätettäisiin lukematta, sillä esimerkiksi biokemian tenteissä osa entsyymeistä jne on englanniksi. Oma vinkkini on kuitenkin se, että pyrkii vastaamaan mahdollisimman pitkälti ruotsiksi (opiskelukieli), laittaa tarvittaessa väliin englantia (tai sitten suomea kuin minä solubilsassa missä en tiennyt sanaa ruotsiksi/englanniksi ja opettaja on suomalainen). Sanakirjaa saa käyttää tenteissä myös :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)