Aika kaivautua esiin riippumatosta...

... ja hautautua tenttikirjojen alle. Ei laisinkaan, sillä kanditentin uusintaan aion lukea vain yhtä kirjaa, USMLE step 1. Luokkalaiseni vinkkasi tuosta ja se on kieltämättä ollut iso apu. Yhdessä kirjassa on tiivistettynä kaikki mitä prekliinisessä vaiheessa opiskellaan, eikä sivumääräkään ole mikään järjettömän suuri.

Siitä on kulunut tovi kun olen viimeksi kirjoitellut tänne. Kuten arvata saattaa niin elämä on taas pitänyt otteessaan ja kyyti ollut vuoristorataa. Normaalia bipon kanssa elämistä :).

Kaikesta huolimatta onnistuin pääsemään patologian tentistä läpi kirkkain arvosanoin (olin luokkapuoliskoni seitsemänneksi paras). Tämä on iso askel minulle, sillä tuota tenttiä usein pidetään prekliinisen vaiheen pahimpana tenttinä. Kaiken sen ahdistuksen ja masennuksen keskellä sain kuitenkin piiskattua itseni läpi siitä, mitä juhlistinkin kun vointini alkoi myöhemmin helpottamaan.

Kesän olen lomaillut ja levännyt. Tämä on ensimmäinen kesä viiteen vuoteen kun olen oikeasti lomalla. Tuntuu jotenkin uskomattomalta että minulla on lupa vain olla. Nukkua. Lukea kirjoja. Tehdä mitä huvittaa! Otinkin heinäkuussa äkkilähdön Budapestiin ja siellä kiertelin Semmelweissin yliopiston rakennuksia ja lääketieteen kirjakauppoja. Perhematkakin sai lääkisleiman kun johdatin isäni Prahassa Kaarlen yliopiston tiloihin ja satuimme vahingossa lääkiskirjakauppaan. Kahdesti :D!

Syksyllä alkaa kliinisen vaiheen opinnot. Karolinskassa tämä tarkoittaa sitä että luentomainen opetus ja osastojaksot kulkevat kolmen viikon intervalleissa. Joka kuudes viikko on tentti. Kaiken tämän ohessa tulee tehdä myös päivystyksiä, tai siis oikeammin sanottuna seurata päivystävää lääkäriä. Danderydissä näitä päivystysvuoroja on käsittääkseni neljä.

Toisen kouluviikon lopuksi lähdemme sairaalaluokan ja kurssihenkilökunnan kanssa kylpylään. Odotan innolla sitä, sillä haluan tutustua paremmin ihmisiin joiden kanssa vietän seuraavat vuodet (kuten sanottua niin uppehållit ovat johtaneet siihen että vaihdoin luokkaa tiuhaan). Kuitenkin olen kuullut myös negatiivista kurssimatkasta vanhemmilta opiskelijoilta. Onneksi se on vain yhden yön matka, niin kauaa ei joudu kärsimään jos se on aivan hirveää!

Syksy tulee olemaan aktiivista aikaa myös Koitukselle! Suunnitelmissa on paljon kaikenlaista (jota en nyt uskalla spoilata täällä ettei muu hallitus lynkkaa siitä hyvästä). Jos olet aloittamassa Karolinskassa nyt syksyllä niin käy tykkäämässä Koituksen fb-sivusta ja liity meidän fb-ryhmään!

Tsemppihalit kaikille, nautitaan elokuun syleilystä <3




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)