Ilta ennen tenttiä

Toukokuu 2013. Kuopion rautatieasema. Muistan edelleenkin hyvin elävästi illan ennen pääsykoetta 2013. En ollut lukenut koko kevään aikana ollenkaan, vaikka niin olin suunnitellut. Vaeltelin illan pitkin kaupunkia ja mietin millaista olisi asua siellä. Yönä ennen pääsykoetta minuun iski tunne että haluan sittenkin lääkäriksi, ja olin vihainen itselleni kun en ollut panostanut pääsykokeisiin (toisaalta, enpä kyseisenä keväänä sitä olisi edes ehtinyt tehdä).

Tämä ilta on hieman samankaltainen. Huomenna on DFM2-tentti, ja jos (kun?) pääsen läpi sen niin lääketieteen opintoni voivat jatkua. Viimeiset 1,5 vkoa pää on ollut aivan kyllästetty, enkä ole kyennyt lukemaan lukusuunnitelman mukaisesti. Yritän kuitenkin uskotella itselleni sen johtuvan siitä että osaan asiat, eikä aivoihini nyt vaan mahdu enempää tietoa.

Kuopiossa sisäänpääsy jäi todella pienestä kiinni. Voisin siis ajatella että kun nyt olen oikeasti lukenut tähän tenttiin pitkään (ja monesti) niin se menee läpi. Koska minä oikeasti osaan tenttialueen paremmin kuin hyvin. Kun nyt vain saan tuuletettua aivot raikkaaksi, niin että huomenna menen kirkkaalla päällä tenttiin, niin tulos on hyväksytty.

Siispä, päivitetty lukusuunnitelmani sisältää tälle illalle paaaaaaaljon Netflixiä ja hedelmiä. Eikä niiden vanhojen tenttien ja muistiinpanojen läpikäymistä ties kuinka monetta kertaa. Aivot levätköön tänään, huomenna niillä on edessä taas valtava koitos.

Kommentit

  1. Nyt on taktiikka vihdoin oikea, paremmin ei vaikeaan tehtävään voi valmistautua :)tsemppiä netflixiin ja vähän huomiseenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :D! Tentti menikin läpi, ehkä juuri tsempin ja Netflixin avulla ;)

      Poista
  2. Hei! Valmistun parin vuoden sisään Suomessa lääkäriksi. Tiedätkö minkälainen tilanne Ruotsissa on erikoislääkäritarpeen suhteen tulevaisuudessa? Suomessa tunkua kirurgisille aloille on paljon ja siellä tulee olemaan liikaakin lääkäreitä. Suurin pula 10 vuoden sisällä Suomessa on ainakin psykiatreista, fysiatreista, reumatologeista ja neurologeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Hyvä kysymys, olen itsekin miettinyt samaa asiaa :D! Nopean googlailun perusteella en löytänyt vastausta mutta täällä erikoistumispaikat ovat virkoja eli jonkinlaista säännöstelyä harjoitetaan. Vähiten vetävät alat lienevät samoja molemmissa maissa :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka päädyinkään tänne?

Jokakeväinen loppurutistus

Maalissa ollaan :)